Els camps d'espígol, atractiu turístic d’Ademús

Visites guiades pels camps i un mercat artesanal centren les activitats del mes de l'espígol

Celebració del mes de l'espígol / À Punt NTC

Fa vora trenta anys Ademús (Racó d'Ademús) va començar a cultivar espígol com a alternativa a l'agricultura tradicional. Ara, aquesta població, situada a la vora d'Aragó i Castella-la Manxa, es troba en plena celebració del mes d'aquesta planta aromàtica. En concret, aquest cap de setmana s'han pogut fer visites guiades als cultius i participar en tallers i activitats vinculades a l'espígol.

Ademús disposa de més de 100 hectàrees d'espígol. "Han de ser terres que drenen molt bé, terres calcàries que no s'entollen, que no tinguen argila, tota aquesta zona és especial", assenyala Blas Aparicio, propietari d'Ecoaromuz, l'empresa que organitza la majoria de les activitats.

Imatge de l'espígol
Imatge de l'espígol / À Punt NTC

Les visites guiades per les grans extensions d'espígol permeten passejar entre els camps colorits, conéixer les diferents plantes aromàtiques i aprendre com s'obtenen els olis essencials.

Mentrestant, el mercat artesanal al poble ofereix productes on l'espígol, també coneguda com a lavanda en valencià, és la protagonista, com ara rams, olis, essències, infusions i licors. L'objectiu final d'aquesta iniciativa és fomentar un turisme vinculat a l'agricultura.

També et pot interessar

stats