Camps acusa la Fiscalia Anticorrupció de tergiversar els fets per a confondre el tribunal en el juí de la visita del papa

La fiscal diu en l'informe que l'adjudicació a Gürtel d'un contracte per a la visita del papa va ser fruit d'un encàrrec de l'expresident.

Camps, aquest matí, durant la roda de premsa oferida
Camps, aquest matí, durant la roda de premsa oferida

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha acusat aquest dimecres en roda de premsa la Fiscalia Anticorrupció d'intentar tergiversar els fets per a confondre l'Audiència Nacional, el tribunal que acull el juí de la trama Gürtel per la visita del papa Benet XVI a València durant el 2006. Camps ha remarcat que sempre ha dit la veritat durant onze anys i ha tornar a marcar distàncies amb Álvaro Pérez, el Bigotes, amb qui ha reiterat que tan sols tenia tracte en l'àmbit professional. L'expresident del Consell considera que la Fiscalia Anticorrupció té "una obsessió" de perseguir-lo "per terra, mar i aire" i ha dit que no hi deu haver cap altre ciutadà espanyol que haja patit una situació semblant.

L'exdirigent autonòmic ha considerat una paradoxa que durant onze anys haja hagut d'estar defensant la seua innocència de qualsevol fet d'una certa rellevància. "M'ha tocat a mi i continuaré amb la mateixa il·lusió, amb la mateixa força i amb el mateix optimisme" ha afegit, en referència a la voluntat de defensar la seua honorabilitat. També ha remarcat que les acusacions tenen poca força sempre, "no hi ha mai coses tangibles". Camps també ha considerat molt injust que ell deixara el càrrec de president de la Generalitat per una acusació injusta mentre que els que l'acusaren continuen en els seus llocs.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar el dimarts, durant la intervenció en el juí de la trama Gürtel per la visita del papa a València durant el 2006, que s'investigue l'expresident de la Generalitat per un delicte de fals testimoni. Camps, que no està imputat en aquesta causa, sí que estava citat a declarar com a testimoni. S'investiga el pagament de comissions en el contracte de l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per la retransmissió de la visita del papa Benet XVI a València.

Les declaracions de Camps es donen el mateix dia en què a l'Audiència Nacional continua el juí d'aquesta peça. La fiscal ha assegurat en l'informe final que l'adjudicació a Gürtel d'un contracte per a la visita de papa a València en 2006 estava "plagada de bastes il·legalitats" i va ser fruit d'un encàrrec de qui aleshores era president de la Generalitat, Francisco Camps, al número tres de la trama, Álvaro Pérez, el Bigotes.

"Ens trobem primer amb un encàrrec directe i personal a Álvaro Pérez, que era el representant a València de les empreses de Francisco Correa", el capitost de la trama, ha assenyalat la fiscal anticorrupció Concepción Nicolás. I ha afegit: "Álvaro Pérez ens va referir que ell va rebre l'encàrrec de Francisco Camps". A més, ha relatat que en l'agenda intervinguda a Pérez es veu que deixa constància de reunions de persones que formaven part de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, entre elles Francisco Camps, amb les empreses de Correa.

La fiscal ha explicat que ha demanat que s'investigue per fals testimoni Camps per la declaració com a testimoni en aquest juí. "Francisco Camps va dir que no havia anat mai amb Álvaro Pérez ni a Roma ni a cap lloc, quan un sastre va atestar que havien encarregat dos jaqués per a anar a Roma quan va nomenar cardenal l'arquebisbe de València el 24 de març de 2006, i que eren per als dos", ha recordat.

També et pot interessar

stats