La campiona del món d’escacs Anna Muzyckuk jugarà una partida simultània a la Fira d’Agost de Xàtiva

La ucraïnesa va renunciar el 2017 a revalidar els seus títols mundials per a preservar els drets de les dones a l'Aràbia Saudita

La campiona del món d’escacs Anna Muzyckuk
La campiona del món d’escacs Anna Muzyckuk / Ajuntament de Xàtiva

La campiona del món d'escacs, la ucraïnesa Anna Muzychuk (Lviv, 1990), serà l’encarregada de jugar la partida simultània en l’edició d’enguany de la Fira d’Agost i organitzada pel club d’escacs La Primitiva Setabense. Es disputarà finalment el dissabte 20 d’agost de matí, i no el dia 15 com estava previst en un inici i s'ha realitzat tradicionalment.

Anna Muzychuk ha sigut campiona mundial femenina d’escacs ràpids dues ocasions (2014 i 2016). Va ser la quarta jugadora de la història, després de Judit Polgar, Humpy Koneru i Hou Yifan que va superar el sistema de puntuació ELO de 2600, va arribar als 2606 punts.

La ucraïnesa prové d’una família de jugadors d’escacs —la seua germana Mariya també va ser campiona del món en 2015—, i a més és una activista per la igualtat i pels drets de les dones en l’esport. Muzychuk és coneguda en l'àmbit mundial per l’episodi que va protagonitzar en desembre de 2017 quan es va negar a participar en el Campionat del Món d’Escacs a Riad (Aràbia Saudita) perquè no volia estar “on a les dones se les tracta com a ciutadanes de segona”. “És trist perdre dos títols mundials, però és més trist encara perdre la dignitat”, va manifestar.

D’altra banda, seguint amb les modificacions en el calendari esportiu vinculat a la Fira d’Agost 2022, el campionat d’escacs per equips que estava previst per al dissabte 13 d’agost al centre social Abú Masaifa es realitzarà finalment el dilluns 15 d’agost en el mateix emplaçament.

També et pot interessar

stats