El Campello provarà una moneda digital local

El projecte s'inspira en l'experiència de Bristol, on des del 2012 una moneda digital local complementa la lliura esterlina i es pot utilitzar per a impostos locals i adquirir productes o serveis

Moneda digital desenvolupada a Bristol, Regne Unit
Moneda digital local desenvolupada a Bristol, Regne Unit / Bristol Pound

El Campello (Alacantí) acollirà una prova pilot d'implantació d'una moneda digital local, complementària a l'euro, per tal d'estudiar com seria acceptada per la societat. En el projecte col·labora un grup de recerca internacional, amb la participació de diverses universitats europees i altres institucions públiques.

El Banc Central Europeu ha donat dos anys als municipis de la Unió Europea per a participar en el disseny futur de les anomenades criptomonedes i realitzar proves pilot. Per aquest motiu, l’alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, va postular el municipi per a participar en el projecte durant el II Congrés Internacional Diners Digitals i Governança, que dijous va celebrar una de les seues jornades de treball en aquest municipi.

Durant el congrés es va posar com a exemple l'experiència de la població britànica de Bristol, on funciona des del 2012 una moneda digital local complementària a la lliura esterlina, que es pot utilitzar per a pagar impostos locals i adquirir productes o serveis.

La professora titular de dret mercantil de la Universitat d'Alacant, Carmen Pastor Sempere, ha assegurat que des de la universitat es pot contribuir a un disseny inclusiu de l'euro digital en clau municipal, que impulse els pagaments minoristes locals, la vertebració del territori i la relocalització de l'economia real i local.

També et pot interessar

stats