El Campello crearà un escull artificial per a afavorir la recuperació del fons marím i la seua fauna

L’estructura de formigó i acer, de 8.900 tones, també beneficiarà l’activitat pesquera

Aquesta és l'estructura de formigó i acer que ajudarà a formar un inmens escull marí
Aquesta és l'estructura de formigó i acer que ajudarà a formar un immens escull marí / Ajuntament del Campello

L'Ajuntament del Campello ha acceptat la donació d'una estructura de formigó i acer de 8.898 tones de pes i una altura de 16 metres, amb el qual crear un escull artificial que recupere el fons marí i la seua fauna. A més, aquesta estructura afavorirà la recuperació pesquera al atraure espècies que viuen en aigües mitjanes o pròximes a la superfície.

Actualment, ja hi ha instal·lat un escull de 30 anys d’antiguitat amb 334 mòduls antiarrossegament, fins als 32 metres de profunditat que va ajudar a frenar l'erosió que patia la praderia de posidònia per efecte de la pesca d'arrossegament il·legal. Per a readaptar-ho a la seua nova funció com a escull artificial, se li obriran finestres on puguen créixer organismes i complementar la funció de recuperació de la pesca. 

El projecte compta amb el suport de l'Institut d'Ecologia Litoral, que ha buscat una ubicació idònia per a no alterar les prades de posidònia. A més de la conservació, aquesta instal·lació permetrà l’observació submarina, el busseig esportiu i la pesca sense arrossegament, gràcies a l’augment de la riquesa biològica de l’ecosistema. 

La Comunitat Valenciana ha desenvolupat una normativa específica sobre els esculls artificials, perquè ajuden a la protecció, restauració i rehabilitació d'ecosistemes costaners des d'una perspectiva social i ecològica.

També et pot interessar

stats