Campanya contra una sentència que rebaixa la condemna a l'agressor perquè la víctima era actriu

L'associació de professionals valencians alerta que aquesta resolució pot fer que se'ls tracte de mentiders en un juí.

Campanya contra una sentència que rebaixa la condemna a l\'agressor perquè la víctima era actriu
Campanya contra una sentència que rebaixa la condemna a l'agressor perquè la víctima era actriu

L'Associació d'Actrius i Actors Professionals del País Valencià (AAPV) ha iniciat una campanya en xarxes socials contra una sentència que rebaixa la condemna d'un maltractador tot argumentant que la víctima va ser actriu durant la infància. Segons el jutge, la dona va exagerar el seu relat sobre l'agressió sexual per part del seu cap.

Els fets van ocórrer al gener passat, quan la jove de 25 anys va ser agredida sexualment pel seu cap i li va colpejar el cap durant hores.

L'Audiència Provincial de València condemna a dos anys de presó l'agressor perquè considera que hi va haver atacs i grapejos en zones sexuals de la dona de manera violenta, però no estableix que la jove fora penetrada. La sala li posa també una multa de 900 euros a l'agressor per un delicte de lesions lleus.

A més, remarca que la jove és actriu i que en una entrevista al diari Levante, va dramatitzar el seu relat sobre com la va agredir sexualment el seu cap.

La campaya porta l'etiqueta #JoEtCrec.

Els actors qualifiquen de perillosa la sentència

La campaya l'ha posada en marxa l'Associació d'Actrius i Actors Professionals del País Valencià (AAPV) perquè, com explica la seua president Yolanda Muñoz, "aquesta sentència ens col·loca en un lloc molt perillós". "Si el cas assenta precedents, els actors estem exposats que sen's tracte de mentiders en un juí, ja siga en agressions sexuals o en qualsevol cosa", subratlla.

També et pot interessar

stats