La campanya #StopAlFoc demana "prudència" per a gaudir dels boscos sense incendis

Es preveu un estiu complicat que suposarà un "repte inèdit" d'organització per la pandèmia.

FOTO PORTADA: Presentació de la campanya #StopAlFoc al Palau de la Generalitat

La campanya #StopAlFoc de prevenció d'incendis forestals que ha llançat la Generalitat incideix a conscienciar la ciutadania perquè siga "prudent" per a gaudir dels boscos, igual que ho ha sigut per a fer front a la pandèmia del coronavirus [https://apuntmedia.es/va/noticies/covid-19]. Adverteixen que la millor manera de combatre els incendis és la detecció precoç i una ràpida comunicació.

Així ho han indicat aquest dijous durant la seua presentació el president de la Generalitat, Ximo Puig, i les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo, i Emergència Climàtica, Mireia Mollà, amb representants de totes les administracions i cossos i forces de seguretat que formen part del dispositiu per a fer front als incendis forestals.

El cap del Consell ha destacat que s'està vencent la pandèmia gràcies a la ciutadania i que "anem a véncer la destrucció dels nostres boscos gràcies a la prudència de la societat valenciana". Puig ha ressaltat que estan millorant equipaments, infraestructures i formació "perquè és fonamental la prevenció".

Així, per a fer front a una alta probabilitat d'incendis forestals, es reforça el personal amb 150 efectius més que treballaran amb mesures especials per la Covid-19. No obstant això. Puig ha recalcat que el més important davant els incendis "és el factor humà, són les persones".

La campanya de prevenció i lluita contra els incendis forestals de 2020, que presentà Bravo el passat mes de maig, comptarà amb un pressupost de 80 milions d'euros i serà especialment difícil a causa de la incidència de la Covid-19. La consellera ha recordat que 2019 va ser un "bon any" en termes d'extinció, amb 273 focs que van arrasar menys de mil hectàrees. De totes maneres, ha advertit que la campanya de 2020 es preveu "complicada" i suposarà un "repte inèdit" d'organització per la pandèmia. Tot i això, ha ressaltat que també serà "segura per a les persones i el patrimoni forestal".

També et pot interessar

stats