La campanya del raïm de taula del Vinalopó aconseguirà arribar fins als 55 milions de quilos

El tall del primer xanglot de raïm de taula embossat ha comptat amb la presència de la consellera d'Agricultura.

S'estima que la campanya de raïm de taula enguany serà molt bona
S'estima que la campanya de raïm de taula enguany serà molt bona

El raïm de taula embossat del Vinalopó és uns dels millors ambaixadors de la comarca i de la Comunitat Valenciana a Espanya i a tot el món, especialment quan arriba Nadal. Hui, els set municipis del Vinalopó on es cultiva aquest producte amb denominació d'origen, han donat per inaugurada la campanya a la Romana amb el tall del primer xanglot de raïm.

La collita d'enguany s'estima que serà molt bona i arribarà fins als 55 milions de quilos, un milió més que al 2017. A més, s'han inscrit en el Consell Regulador de Denominació d'Origen més hectàrees que en anys anteriors, 2.400 en total. El president de la Denominació d'Origen Raïm de Taula Embossada Vinalopó, José Bernabeu, ha recordat que la pedra caiguda fa un parell de setmanes va fer malbé part de la producció a Novelda i Montfort i, per això, ha aprofitat per a incidir en la importància que té per als productors contractar l'assegurança agrària.

El raïm de taula dona treball a més d'11.000 persones de forma directa en els 7 municipis productors, això el converteix el sector en un dels principals motors econòmics del Vinalopó. Les exportacions d'aquest producte entre els mesos de gener i octubre de l'any passat, es van calcular en 16 milions d'euros. 

La campanya s'allargarà fins al pròxim mes de desembre, on la qualitat i el calibre de les varietats més conegudes de raïm taula, l'Aledo i la Ideal, tornaran a brillar en la majoria de les taules de les cases espanyoles, on dos de cada tres grans de raïm que es consumeixen procedeixen d'aquesta comarca valenciana.

També et pot interessar

stats