La campanya “Planta cara: zero agressions sexistes” viatja en 150 autobusos aquestes Fogueres

A més, hi haurà 11 parades intermèdies en els autobusos urbans per a acurtar les distàncies.

En la campanya de prevenció contra la violència de gènere participen l'Ajuntament d'Alacant i Vectalia.
En la campanya de prevenció contra la violència de gènere participen l'Ajuntament d'Alacant i Vectalia. / Ajuntament d'Alacant

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha posat aquest dissabte el primer cartell informatiu que durant les Fogueres estaran col·locats en les capçaleres de 150 autobusos urbans i interurbans de la ciutat. Una iniciativa amb què el consistori i Vectalia se sumen a la campanya de prevenció contra la violència de gènere. Luis Barcala ha assenyalat que l’objectiu és informar, sensibilitzar i actuar contra les possibles agressions sexistes.

El cartell anirà enganxat en el lateral i en la part de darrere dels autobusos, de manera que serà ben visible per tota la ciutat. El regidor de Seguretat, José Ramón González, remarca que, a més, els ciutadans tenen a la seua disposició el telèfon 618 862 454, que estarà connectat les 24 hores amb la policia local, que atendrà qualsevol incidència relacionada amb comportaments sexistes durant les festes.

Parades intermèdies

A més, de forma pionera, es posaran en funcionament 11 parades intermèdies noves en les línies nocturnes 21N i 22N, que podran utilitzar tant les dones com els homes. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya “Planta cara: zero agressions sexistes”, per a evitar els trajectes més llargs en els desplaçaments nocturns, sobretot en les zones més deshabitades. Una mesura preventiva adreçada a contribuir a la seguretat.

La línia 21N en sentit el Campello tindrà parades addicionals a l’avinguda de la Condomina, 44; a l’avinguda de la Costa Blanca, 118; i en Esportista Javier Cabanas, III. En sentit Alacant, les parades estaran al carrer de Javier Cabanas IV; a l’avinguda de Benidorm-Sant Sebastià, i al carrer de Jovellanos, a l’alçada de l’ascensor de pujada al castell de Santa Bàrbera.

En la línia 22N, les parades accessòries estaran en sentit a la platja de Sant Joan, a la Dorada 8a; a l’avinguda de la Costa Blanca, 118; i al carrer d’Oviedo, 4. En sentit Alacant s’ubicaran al carrer d’Oviedo I, i al carrer de Jovellanos (ascensor Santa Bàrbera).

Campanya igualtat

Amb el lema “Planta cara: zero agressions sexistes”, l’Ajuntament d’Alacant ha dissenyat un cartell informatiu amb un plànol identificador dels punts de presència i atenció dels cossos de seguretat i el número de telèfon 618 862 454 habilitat per la policia local, que a més dels autobusos es distribuirà en botigues, racons, barraques i diversos establiments de la ciutat.

També s’instal·laran banderoles amb el lema de la campanya en les cèntriques avingudes d’Alfons el Savi, Federico Soto, Gadea, Estació, Maisonnave i Óscar Esplà.

També et pot interessar

stats