Campanya contra el masclisme al Verger, èxit o fracàs?

Les veus expertes mostren opinions diverses sobre uns cartells que han arrancat la primera nit.

VÍDEO | Campanya contra el masclisme al Verger, èxit o fracàs?

Al Verger (Marina Alta) continua la polèmica per la campanya amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona que van instal·lar aquest dimarts.

Es tracta d’una campanya de cartells amb compliments “de mal gust” a la inversa. És a dir, les frases estan dirigides als homes i són com moltes de les que solen rebre les dones pel carrer. "Ie xiquet, amb eixes pilotes em faria un bon putxero" o "Ie xic, si estàs malalt la meua clòtxina és medicina" eren dos dels missatges que es podien llegir penjats per tot el municipi.Aquest dimecres al matí els cartells han aparegut per terra.

Èxit o un fracàs?

El fet que els cartells hagen ofés tant algú com per a dedicar-se a arrancar-los durant la nit significa que la campanya ha sigut un èxit o un fracàs? Hem preguntat a veus expertes i les opinions són diverses.

Beatriu Cardona, de l’àrea de la dona de la Intersindical, opina que la polèmica amb els cartells i la retirada poden deure’s al fet que “molta gent no entenga una companya tan trencadora”. Tot i que accepta que els missatges han provocat la incomoditat que provoquen a les dones els compliments no desitjats i pujats de to, pensa que, quan cal explicar molt una campanya, potser no s’ha aconseguit l’objectiu que es buscava.

D’altra banda, la directora de l’Escola de pensament Feminista Amelia Valcárcel, Ángela Escribano, assegura que la campanya ha sigut tot un èxit perquè ha aconseguit que uns missatges que tenim molt interioritzats i normalitzats com a societat quan són dirigits cap a les dones, “sonen malament” i impacten quan van dirigides a homes.

Per la seua part, l’autora de l’exposició, Vero McClain, s’ha mostrat “contenta” davant de les càmeres d’À Punt ja que, amb l’arrancada dels cartells, “s’ha pogut comprovar que les agressions al carrer molesten fins al punt que una dona els haja retirat”.

També et pot interessar

stats