Campanya per a impulsar una candidatura valenciana als Nobel

Ximo Puig es reunirà amb representants d'universitats i comunitats científiques per a potenciar-la.

Avelino Corma i Francisco J. Martínez Mojica
Avelino Corma i Francisco J. Martínez Mojica / UPV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, inicia una campanya per promoure els científics valencians, entre els quals hi ha Francis Mojica i Avelino Corma, que buscarà promocionar i donar suport a la candidatura als Premis Nobel de científics d'aquest calibre.

Es tracta, segons informen des de la Generalitat, de "visibilitzar l'excel·lent tasca dels investigadors i científics valencians i que els seus treballs siguen valedors per al Premi Nobel". Entre els científics que esmenten des de la Generalitat es troba l'investigador de la Universitat d'Alacant Francis Mojica, que en diverses ocasions s'ha quedat a les portes del Nobel de Química i del de Medicina.

Mojica ha optat a aquests dos guardons després d'haver estat nominat per haver desenvolupat l'eina d'edició genètica CRISPR-Cas9, que s'utilitza per a realitzar modificacions en l'ADN de qualsevol cèl·lula i amb què el seu equip actualment experimentant en bacteris.

Per la seua banda, el químic Avelino Corma, va ser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica l’any 2014 juntament amb els nord-americans Mark E. Davis i Galen D. Stucky.

Els pròxims dies el president es reunirà amb representants de les diferents universitats i comunitats científiques per a potenciar la seua candidatura als premis més prestigiosos de la ciència.

També et pot interessar

stats