La campanya del Consell contra la violència masclista busca la complicitat dels homes joves

Amb el lema “Així sí”, cinc vídeos presenten la resposta de diversos homes davant situacions de control de les dones.

Mónica Oltra ha presentat la nova campanya contra la violència masclista
Mónica Oltra ha presentat la nova campanya contra la violència masclista / @GVAinclusio (Twitter)

La nova campanya de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència contra les Dones busca la complicitat dels homes joves, amb missatges en positiu en favor de la igualtat que puguen servir de referent per a aquest col·lectiu.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat aquesta campanya, formada per cinc vídeos que mostren situacions i temàtiques del dia a dia dels joves, en què les dones solen patir discriminació o violència. A més, presenta a homes amb una actitud de rebuig a aquestes situacions i de defensa de la igualtat.

Amb el lema “Així sí” els vídeos presenten la resposta de diversos homes joves en situacions relacionades amb el control de les xarxes socials o de la imatge de les dones per part de les seues parelles, la cosificació de la qual són objecte les dones per part de la indústria pornogràfica o els abusos sexuals.

Oltra ha explicat que el que es busca és anar “des de les actituds subtils a situacions més greus com és una agressió sexual”. Ha explicat que han decidit dirigir-se als joves pel fet que els estudis mostren que la igualtat forma part de l'agenda d'aquest col·lectiu i que els homes necessiten referents positius, i també perquè el 33% de les dones que acudeixen als Centres Dona 24 hores són menors de 30 anys i al voltant del 3% són menors d'edat.

La campanya, que es difondrà en mitjans de comunicació tradicionals, així com en xarxes socials, està protagonitzada per xics i xiques d'un grup de teatre de Cullera i de l'institut de secundària Isabel de Villena de València, que han cedit la imatge de manera gratuïta.

També et pot interessar

stats