Campanades sense gent a la Puerta del Sol

La Comunitat de Madrid prohibirà els actes de celebració de Cap d'Any i les cavalcades mòbils.

Imatge d'arxiu de la nit de Cap d'Any a la Puerta del Sol de Madrid
Imatge d'arxiu de la nit de Cap d'Any a la Puerta del Sol de Madrid

La Comunitat de Madrid prohibirà els actes de celebració de les campanades de Cap d'Any a la via pública, com en el cas de la Puerta del Sol, i obligarà a organitzar cavalcades de Reis en espais delimitats.

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha anunciat en roda de premsa que demà el govern regional publicarà una orde amb huit mesures per a tractar de contindre l'expansió del coronavirus, entre les quals destaquen aquestes dues.

L'ordee estarà en vigor des de la seua publicació aquest dissabte 5 de desembre fins al pròxim 8 de gener, i arreplega les següents mesures:

- Els ajuntaments hauran d'adoptar mesures de control d'aforament en aquelles vies o espais públics en els quals es preveja una alta densitat d'afluència de persones.

- No es podran celebrar actes per a festejar les campanades de Cap d'Any en places o vies públiques, la qual cosa inclou l'acte de celebració de la Puerta del Sol de la capital.

- Se suspén provisionalment la concessió de noves autoritzacions per a la celebració d'activitats recreatives que requerisquen una autorització de la Comunitat de Madrid o dels ajuntaments.

- Les cavalcades de Reis i els concerts nadalencs en la via pública només podran realitzar-se en recintes delimitats (amb la seua mobilitat reduïda a aquests recintes) i al 50% de l'aforament, on el públic haurà d'estar assegut.

- Les exposicions de betlems o betlems vivents només es podran fer en recintes delimitats, que no hauran de superar el 50% del seu aforament i es garantirà la distància mínima de seguretat.

- Els mercats ambulants que desenvolupen la seua activitat en la via pública i a l'aire lliure reduiran el seu aforament al 50%, com és el cas del de la plaça Mayor de la capital.

- Els titulars dels allotjaments de turisme rural o habitatges d'ús turístic seran responsables del compliment de les mesures establides per les autoritats sanitàries en els seus establiments, i de la "vigilància" perquè no es formen agrupacions de persones.

D'altra banda, el viceconseller també ha anunciat que la Comunitat de Madrid permetrà la pràctica d'esports d'hivern, com l'esquí o el surf de neu, en les estacions de la regió, per ser "una pràctica a l'aire lliure", per la qual cosa ha assenyalat Zapatero que "no existeix problema" mentre es mantinguen els controls d'accés, la distància de seguretat i mesures per a l'hoteleria.

A més, la Comunitat farà extensible al dia de Reis l'acord del Consell Interterritorial de Salut per als dies de la nit de Nadal, Nadal, la nit de Cap d'Any i el dia de Cap d’Any, per la qual cosa el 5 de gener a la regió també es podran reunir un màxim de 10 persones i s'ampliarà la mobilitat nocturna fins a la 1:30 h del dia 6 de gener.

Finalment, l'orde que es publicarà aquest dissabte fa una sèrie de recomanacions, com que els estudiants limiten les seues interaccions socials i extremen les mesures de prevenció els dies abans de tornar a la seua residència familiar i, una vegada al domicili, que limiten els seus contactes i respecten la seua bambolla de convivència.

També et pot interessar

stats