El camp valencià reclama solucions

Els llauradors prenen els carrers en dotze municipis, com Nules o Almoradí, per a demanar mesures per la crisi del sector citrícola.

Manifestacions d'aquest dilluns

El sector citrícola ha tornat a exir als carrers aquest dilluns en dotze municipis de la Comunitat Valenciana per a reclamar solucions urgents per a afrontar la crisi que pateix el camp. Hi ha hagut manifestacions en pobles com ara Nules (Plana Baixa), on s'han concentrat vora 9.000 persones segons l'organització. La protesta s'ha estés per tot el territori i també ha arribat a les comarques del sud. A Almoradí (Baix Segura) s'han manifestat els productors de llima. 

Els agricultors valencians demanen que s'adopten mesures per una campanya que consideren "desastrosa" i que s'ha caracteritzat pels baixos preus. A més, ha deixat mig milió de tones de cítrics sense collir i més de 200 milions en pèrdues. 

Els llauradors valencians exigeixen a la Unió Europea i al govern espanyol que impulsen mesures efectives per a frenar l'entrada de mandarines i taronges africanes, i una solució per a la crisi de preus del sector citrícola valencià.

També et pot interessar

stats