El Camp de Túria, el Baix Vinalopó i l'Alt Palància, les comarques amb més longevitat

L’Alt Millars, el Racó d’Ademús i l’Alt Maestrat són les comarques amb major taxa de mortalitat.

VÍDEO | El Camp de Túria, el Baix Vinalopó i l\'Alt Palància, les comarques amb més longevitat

Una xiqueta nascuda hui a les comarques valencianes viurà, de mitjana, vora cinc anys més que un xiquet. Les dades no són noves: l’esperança de vida al naixement és major per a les dones, entre els 84 i 86 anys. En els homes, en canvi, varia entre els 78 i 81 anys de vida. Les comarques amb menor esperança de vida per a les dones són el Racó d’Ademús, la Costera i la Ribera Baixa; per al gènere masculí, el Racó d’Ademús, la Safor i la Ribera Alta. Els homes i dones més longeus, d’altra banda, coincideixen al Camp de Túria, al Baix Vinalopó i a l’Alt Palància. 

Aquest dimarts es commemora el Dia Internacional de les Persones Majors, i l’envelliment de la ciutadania valenciana en les pròximes dècades planteja un repte: anticipar-se a les necessitats d’unes persones que es troben cada vegada més soles. Segons les dades del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, l’Alt Millars, el Racó d’Ademús i l’Alt Maestrat figuren, hui en dia, entre les comarques amb una major taxa de mortalitat i amb uns carrers cada vegada més buits.

Depén de la comarca on s’habite, els índexos de mortalitat poden variar des de vora 7% de la població (el Camp de Túria, el Baix Vinalopó, l’Horta) fins al triple, un 21% (l’Alt Millars). Destaca el fet que les regions amb xifres més altes són les de l’interior, les quals han experimentat els últims anys una pèrdua contínua de població, com és el cas del Racó d’Ademús (-24%), l’Alt Maestrat (-20%) i els Ports (-16%).

També et pot interessar

stats