Camins a la mar, el projecte que connecta el port i la ciutat de Gandia

La remodelació suposarà una inversió de sis milions d'euros per a millorar i ampliar l'accés de la ciutadania i turistes al recinte portuari

Projecte de remodelació dels coberts
Projecte de remodelació dels coberts / APV

Gandia uneix el port i la ciutat. L'Autoritat Portuària de València (APV) i l'Ajuntament de la localitat han presentat a Fitur el projecte de remodelació dels coberts del port de Gandia, a la Safor, que busca dotar aquest espai de nou usos per a la ciutadania i els visitants. 

L'alcalde d’aquest municipi de la Safor, José Manuel Prieto, i el director general de l’APV, Francesc Sánchez, han explicat la iniciativa Camins a la mar, que representa “un exemple d'èxit ciutat-port”. En l'acte també ha estat present el secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer.

La intervenció crearà un “singular equipament urbà” que omplirà el moll sud de vida i d'activitat cultural, social i d'oci. Així doncs, la zona posterior dels coberts es convertirà en un passeig “amable i modern” d'uns 11.000 metres quadrats d'extensió en el qual la vegetació i l'arquitectura es fusionaran.

Pel que respecta als continguts, els coberts seran lloc de trobada de la ciutadania i punt de referència dels visitants. En ells s'albergaran establiments de restauració, comerços i locals culturals i d'oci. A més, l'actual torre del rellotge cobrarà especial importància, situant-se al seu costat un passeig obert al públic que comunicarà la zona nord i sud de l'antic moll fruiter.

En total, es contempla una actuació total sobre 12.949,64 m². Els coberts 14 i 15 es destinaran a un espai singular mentre que els 9, 10, 11 i 13 acolliran usos recreatius i comercials. El número 12 es convertirà en un passeig que servirà per a connectar les zones nord i sud.

Projecte de remodelació dels coberts
Projecte de remodelació dels coberts / APV

Valenciaport i l'Ajuntament fa anys que col·laboren en aquesta integració port-ciutat amb exemples com el passeig en el moll dels Borja, o els projectes que s'estan realitzant entre els coberts del 5 al 17, i l'espai situat entre la seua façana sud i el límit de l'àmbit portuari comercial. L'altra àrea en la qual s'ha actuat inclou l'edifici i la plaça de la Llotja i l'entorn de l'església de Sant Nicolau.

“Els ports són infraestructures essencials per a les empreses, però també per a les persones i el conjunt de la societat. Quan totes les parts naveguen de la mà, l'èxit està al nostre abast i assegurat. I aquest projecte per a Gandia és un clar exemple. Volem felicitar tot el veïnat de la Safor pel seu port, amb més de 130 anys d'història, que continua sent un valor per a la ciutat i un motor de l'activitat social i econòmica de la comarca”, ha apuntat el director general de l’APV.

També et pot interessar

stats