Cambrils ret homenatge a les víctimes del 17A amb un memorial per la pau

El moment més tens s'ha viscut arran d'una discussió entre Xavier García Albiol i Quim Torra minuts abans de començar.

Cambrils recorda les víctimes del 17A
Cambrils recorda les víctimes del 17A / Jaume Sellart (EFE)

Cambrils ha inaugurat aquest dissabte un memorial per la pau en record de les víctimes de l’atemptat jihadista del 17 d’agost de 2017. El monument es troba en el lloc on els Mossos d’Esquadra van abatre els cinc terroristes que van intentar atropellar diversos transeünts i van matar una persona.

L’acte, en què s'ha agraït el treball que van fer el dia de l'atemptat les forces policials i els equips d'emergències, és una continuació de les celebracions commemoratives que va acollir divendres Barcelona amb motiu del primer aniversari de l’atemptat. S'ha celebrat avant del club nàutic de Cambrils, un punt que, els dies posteriors a l’atac terrorista, es va omplir amb ofrenes i missatges de record de les víctimes.

La cerimònia, que ha començat a les 10:30 h, ha comptat amb l'assistència de prop d'un miler de persones i nombroses autoritats, com ara el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la delegada del govern de Catalunya, Teresa Cunillera, les ministres Meritxell Batet i Reyes Maroto, o el president del PP, Pablo Casado. El moment més tens de l'homenatge s'ha viscut quan, minuts abans de començar, el president del PP català, Xavier García Albiol, ha retret Quim Torra les declaracions que aquest va fer divendres a un acte celebrat a la presó de Lledoners. El president de Catalunya se n’ha anat, en considerar que no era el moment de discutir del tema.

L'alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, és l'única autoritat que ha pres la paraula de forma oficial en l'acte, i ha destacat que la localitat és “terra de pau, acollida i solidaritat” a pesar dels fets tràgics que van tindre lloc l'any passat. L'atemptat “no canviarà la voluntat de la societat d'apostar per la convivència i la democràcia”, ha afegit.

També ha fet una menció especial al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a l'exconseller d'Interior Joaquim Forn per la gestió dels atemptats, i que actualment està a la presó de Lledoners.

També et pot interessar

stats