Calvo explica al Congrés les mesures del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

La vicepresidenta del govern central compareix aquesta vesprada, en un moment de l’any en què la xifra de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 29.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del 24 d'agost
La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del 24 d'agost / Chema Moya (Efe)

La vicepresidenta del govern central i ministra de la Presidència, Carmen Calvo, compareixerà aquest dijous 30 a petició pròpia al Congrés dels Diputats per a explicar la posada en marxa de les mesures del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Aquesta compareixença es produeix tres dies després de l’últim cas de violència masclista a la Comunitat Valenciana, la dona assassinada pel seu marit a Oriola.

Així ho va avançar aquesta setmana el grup socialista durant la reunió de la Diputació Permanent de la cambra baixa, en la qual el PSOE i el PP es van retraure mútuament la “ruptura del consens” en aquesta matèria.

Els populars van demanar explicacions a la número dos del govern de Sánchez sobre el contingut, les causes i la urgència del Reial decret llei 9/2018 de mesures urgents del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere que l’executiu va aprovar abans de l’aturada de l’estiu.

En resposta a això, la diputada del PSOE Esther Peña va apuntar que “seria convenient” no fer oposició en aquest assumpte i va incidir que les mesures aprovades el passat 3 d’agost “van ser consensuades en l’acord d’estat i no van ser posades en marxa pel PP”.

953 dones assassinades des de 2003

La xifra de dones assassinades per violència de gènere ascendeix enguany a 29, després de l’assassinat d’una dona de 38 anys a Huarte (Navarra) a mans del seu marit fa dos dies. A més, des de 2003 —any en què van començar a comptabilitzar-se els crims masclistes— la xifra se situa en 953.

A més, l’estadística ha estat actualitzada al portal del Ministeri de la Presidència, que indica que encara existeix un cas que s’està investigant. Del total de víctimes de 2018, sis havien presentat una o més denúncies prèvies.

També et pot interessar

stats