La calor es mantindrà durant el cap de setmana amb possibilitat de tempestes fortes

Al golf de València diumenge pujaran les temperatures, però a partir de dilluns la baixada serà generalitzada a tot el territori

Dos ciclistes a la via verda de Benicàssim este dijous
Dos ciclistes a la via verda de Benicàssim este dijous / Andreu Esteban (EFE)

Diu la dita popular que fins al setanta d'abril no et lleves un fil i sembla que enguany també serà el cas. Després d'un cap de setmana en què les màximes rondaran els 30 °C, amb pics locals que poden arribar als 35 °C, a partir de dilluns les temperatures baixaran de forma generalitzada i parlarem d'un descens progressiu durant la pròxima setmana.

Les temperatures màximes assolides esta setmana es mantindran durant el cap de setmana. Divendres fregaran els 30 °C a les comarques del centre i els superaran tant al nord com al sud. Diumenge encara podran pujar més localment i arribaran fins als 35 °C a zones com la Pobla del Duc (Vall d'Albaida), Crevillent (Baix Vinalopó) o a la ciutat de València.

En canvi, a partir de la pròxima setmana, les temperatures baixaran de forma generalitzada i en alguns casos la diferència amb el cap de setmana serà molt marcada. A Sacanyet, a l'Alt Palància, des de diumenge les màximes baixaran progressivament dels 27 graus de dissabte fins al 16 que podrien marcar dimecres. Este descens tindrà lloc a tot el territori, encara que, com diem, al litoral del golf de València i, fins i tot a comarques més a l'interior, diumenge es produirà un ascens just abans de la baixada.

Temperatures màximes i mínimes a València per als pròxims dies
Temperatures màximes i mínimes a València per als pròxims dies / À Punt NTC

Possibilitat de tempestes dissabte i diumenge

Les tempestes que afecten la península Ibèrica podrien arribar amb força dissabte al territori valencià i diumenge desplaçar-se cap al nord. L'Agència Estatal de Meteorologia ha establit per a dissabte l'avís de nivell groc a l'interior del nord de València per tempestes que podrien acumular 20 litres per metre quadrat en una hora i anar acompanyades de graníssol i ratxes molt fortes de vent. L'avís s'activarà a les 15:00 hores de dissabte i està previst que acabe abans de la mitjanit. Estes tronades podrien arribar també a la costa i, a més, podrien caure acompanyades de fang, a causa de la pols en suspensió present en els últims dies que es desplaça des d'Àfrica cap al nord.

També et pot interessar

stats