La calor pot posar en greu perill les mascotes durant l’estiu

Els gossos no suen i regulen la temperatura del cos de manera diferent a nosaltres, per això hem d’anar amb molta cura, ja que hi ha races molt sensibles a la calor

Dos gossos descansen en el veterinari / À Punt NTC

Les mascotes s’exposen a un greu perill quan caminen pel carrer a l’estiu; ho adverteix la mateixa Guàrdia Civil en les xarxes socials. Una alerta que afecta directament les mascotes i socarra els coixinets de les potes dels gossos.

“Per a ells, anar per damunt de l’asfalt és com caminar sobre punxes”, adverteix José Manuel Martínez, del Col·legi de Veterinaris de València. “És com si nosaltres anàrem descalços per la platja”.

Alguns propietaris de mascotes en són ben conscients; alguns els porten en braços, els trauen a passejar menys vegades o fan les voltes més curtes, i altres intenten anar per l’ombra o evitar les hores centrals del dia.

Els gossos no suen. Es regulen la temperatura del cos gràcies a uns cornets nasals que tenen al morro. És sistema de refrigeració que canvia segons la raça. Martínez ens dona algunes claus: “Les races que tenen el musell més aplanat, com pot ser el buldog francés o anglés o el carlí, són més sensibles a la calor”.

Així que el millor consell és passejar a poqueta nit i refrescar-los amb aigua.

També et pot interessar

stats