La calor estiuenca diu adeu i dona pas a pluges i tempestes des d'aquest dimarts

La inestabilitat desapareixerà a partir de dijous i sembla que l’oratge respectarà les festes de Moros i Cristians d’Alcoi

Dimarts i dimecres caldrà tornar a obrir els paraigües al territori valencià
Dimarts i dimecres caldrà tornar a obrir el paraigua al territori valencià / Ana Escobar (Efe)

El bon oratge del final de la Setmana Santa, i sobretot les altes temperatures, tenen les hores comptades. A partir d’aquest dimarts tornen les pluges al territori, i a més vindran acompanyades de tempestes. Ara bé, les previsions no han d’espantar festers com els d’Alcoi, que estan a les portes de la seua setmana gran dels Moros i Cristians, perquè l’oratge inestable desapareixerà dijous.

Pel que fa a les previsions més immediates, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un butlletí de fenòmens adversos de nivell groc per les precipitacions d’aquest dimarts, a partir del migdia, que podrien arribar als 20 litres per metre quadrat en una hora a l'interior nord de la província de València i l'interior sud de la de Castelló. No obstant això, l’avís estarà vigent des del migdia fins a les 22:00 hores de demà dimarts.

La Comunitat Valenciana registrarà el típic episodi de pluges primaverals, que poden ser intenses durant cert temps i, sobretot en molts casos aniran acompanyades de tempestes amb aparell elèctric. Allà on caiguen, les pluges i el vent seran "localment forts" i pot caure graníssol de dimensions inferiors als dos centímetres.

Aemet també manté per a aquest dimecres el nivell groc per acumulació de neu en 24 hores de fins a dos centímetres, a partir dels 1.200 metres, a l'interior de la província de Castelló. Ha establit també el nivell groc per precipitacions acumulades de fins a vint litres per metre quadrat al litoral nord d'Alacant i sud de València, que aniran acompanyades de tempesta.

Màximes per davall dels vint graus

Quant a les temperatures, al lleuger descens que ja es percep aquest dilluns, li seguirà un descens més acusat a partir de dimarts i dimecres, quan les màximes no superaran els 20 °C. La culpable d’aquest descens, que deixarà el mercuri lluny dels punts que ha assolit el cap de setmana, és una massa d'aire més fresca i inestable que entra pel nord la Península i avançarà al llarg de dimarts i dimecres cap al sud-est peninsular.

Previsió per a dimarts, dimecres i dijous
Previsió per a dimarts, dimecres i dijous / À Punt Oratge

Dimecres pareix que serà el dia de temperatures més baixes, amb valors màxims entre els 15 °C i els 20 °C en general, i fins i tot valors inferiors als 10 °C a l'interior de Castelló. De fet, no es descarta que neve en punts de 1.000 a 1.200 metres.

Pel que fa a les precipitacions, entre dimarts i dimecres es formarà una borrasca al sud de les Balears, això implicarà que els ruixats i les tronades seran més intensos i més generals. La inestabilitat arribarà també a la costa, on el mar estarà molt picat i es poden registrar ones de fins a dos metres.

La frescor i la humitat abandonaran el territori a partir de dijous, encara que aqueixa jornada de matí encara podran caure alguns ruixats. Després d’una vesprada que s’espera ventosa, divendres es recuperaran les temperatures perquè bufarà vent de ponent. Tot apunta que una nova borrasca enviarà al territori valencià un front amb vent de ponent entre divendres i dissabte, quan alguns municipis iniciaran un nou pont festiu, perquè el dia 25 és festa en molts pobles valencians.

 

També et pot interessar

stats