La calor eleva a "extrem o molt alt" el risc d'incendis a les comarques del centre i sud

Les temperatures podrien arribar a fregar els 40 °C en pobles com Xàtiva, Villena o Requena

Stop al foc 2024
Stop al foc 2024

L'ascens generalitzat de les temperatures que s'espera per a este dimecres podria arribar a màximes que freguen els 40 °C a comarques com la Costera, l'Alt Vinalopó o la Plana d'Utiel-Requena. Esta calor ha fet saltar els nivells de preemergència d'incendis forestals de l'112, que passen a ser de risc extrem a les comarques interiors del centre del territori valencià i a les comarques del sud.

També l'Agència de Meteorologia (Aemet) informa del risc "extrem o molt alt" en dèsset províncies espanyoles, entre les quals es troben les de València i Alacant, on les temperatures superaran els 35 °C de manera generalitzada i, a més, mantindran esta tendència a l'alça durant la jornada de dijous.

Previsió de temperatures per al dimecres 10 de juliol
Previsió de temperatures per al dimecres 10 de juliol

La prevenció és la millor manera d’evitar incendis

Davant d'esta situació, Protecció Civil i Emergències alerten que en cas de trobar-se sobtadament amb un incendi forestal, és necessari avisar l'112 de seguida. A més, cal tindre en compte una sèrie de recomanacions com, per exemple, no endinsar-se en la muntanya, buscar zones de gran visibilitat i lliures de material combustible i fer cas sempre de les indicacions de les autoritats competents.

També cal parar especial atenció a les normes de les comunitats autònomes sobre prevenció d'incendis i als períodes autoritzats per a realitzar cremes de brossa. En la mateixa línia, s'ha d'evitar llançar burilles, fem o, especialment, deixalles de vidres que facen efecte lupa amb els rajos del sol, ja que les negligències són, en molts casos, les causants dels incendis en zones naturals.

També et pot interessar

stats