A les portes d'una nova onada de calor

A partir del dimarts ens afectarà una massa d'aire càlid i podríem registrar màximes al voltant dels 40 °C a l'interior de València i d'Alacant

Foto d'arxiu de la platja de la Malva-rosa
Foto d'arxiu d'un home caminant per la platja de la Malva-rosa / Europa Press

Els termòmetres han donat una xicoteta treva aquest diumenge, amb una temperatura màxima de 33 graus registrada al Pinós (Vinalopó Mitjà), però es preveu que a partir de dimarts ens afecte una massa d'aire càlid que elevarà de nou les temperatures màximes al voltant dels 40 °C a l'interior de València i d'Alacant.

Després d'un dissabte en què els termòmetres van marcar 40,6 graus a Ontinyent i 39 a Xàtiva, les temperatures han disminuït entre sis i set graus en aquests municipis durant la jornada de diumenge, com també ho han fet, encara que menys, en les grans ciutats valencianes. Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, a més dels 33 graus del Pinós, s'han registrat 32,6 a Xàtiva, 32,1 a Llíria i 31,7 a Xàbia, màximes significativament inferiors a les registrades el dia anterior.

Aquesta setmana que iniciem notarem una baixada de les temperatures a partir de dijous, quan recuperarem màximes més normals per a aquestes dates.

També et pot interessar

stats