Calor d’estiu per al cap de setmana

Aemet preveu temperatures entre 3 i 6 graus més del que és habitual per a l’època de l'any, i puntualment més altes

Temperatures previstes entre el 30 de setembre i el 2 d'octubre
Temperatures previstes entre el 30 de setembre i el 2 d'octubre / À Punt Oratge

Després d’una setmana marcada per l'estabilitat i el sol, s’espera que a partir de dissabte pugen les temperatures i ens situem en temperatures més pròpies de l’estiu que de la tardor que acabem d’estrenar.  Sembla que l'anticicló que hem tingut damunt aquests dies es farà fort sobre la península Ibèrica i es quedarà mínim fins al 5 o 6 d'octubre, fent pujar les temperatures màximes de cara al cap de setmana.

Així, dissabte gran part de les comarques del centre del territori passaran dels 33 o 34 °C, mentre que diumenge el vent es calmarà i no hi haurà brisa, cosa que farà que les temperatures a punts de la Costera o la Ribera Baixa se situen per damunt dels 36 °C. És a dir, les temperatures seran més pròpies del 29 d'agost que de principis d'octubre i, fins i tot, es podrien assolir diversos rècords per al mes d'octubre.

Aquest episodi de temperatures excepcionalment altes no se circumscriurà a les comarques valencianes, sinó que afectarà tota la Península, especialment a la meitat sud i les illes Canàries, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). 

Les seues previsions situen les temperatures mitjanes entre 3 i 6 °C per damunt del que és habitual per a aquesta època, i puntualment poden ser inclús més altes. Tal com correspon a una situació atmosfèrica tan estable, les precipitacions seran pràcticament inexistents durant aquest cap de setmana en la major part d’Espanya, informen. 

També et pot interessar

stats