La calor augmenta la probabilitat de tindre un accident de trànsit

Aquest juliol han mort catorze persones més que en el mateix mes del 2019; en total hi ha hagut 133 víctimes en 122 sinistres

Vehicles circulen en la ciutat de València

Les temperatures molt altes són perilloses a la carretera i la DGT llança una alerta: la calor està darrere de l'increment de morts en accidents de trànsit d'aquest passat mes de juliol. Són catorze víctimes més que en el mateix mes de 2019, any de referència previ a la pandèmia. 

Com més calor, més accidents de trànsit. Al mal humor i l'esgotament per dormir malament s'afig l'efecte directe de la calor: “A partir dels vint-i-set graus la possibilitat d’accident s’incrementa en un 11%”, afirma Francisco Paz, director de l’Acadèmia del Transportista. “Tenim problemes a l’hora de concentrar-nos i, a més, en general funcionem de manera més lenta”.

La Direcció General de Trànsit ha registrat aquest juliol fins a un 12 % més de mortalitat que el 2019. 131 persones han mort en 122 sinistres, 14 víctimes més que el 2019. Recomanen més atenció en la conducció, estar més hidratats perquè al cervell no li falte líquid, fer un bon manteniment de l’aire condicionat i dur roba i calcer apropiats.

“La conducció és qüestió de convivència, tots estem pitjor, doncs calmem-nos i fem les coses amb més tranquil·litat”, conclou Paz.

També et pot interessar

stats