Calor atípica en l'inici de novembre del 2019

Màximes de 30 °C i mínimes de 20 °C.

Calor atípica en l\'inici de novembre del 2019

Hem tingut un inici de novembre amb una calor atípica, amb temperatures superiors a les habituals per a estes dates de l'any.

Les imatges d'esta notícia mostren les platges de Torrevella, al Baix Segura, el divendres 1 de novembre. La temperatura de la superfície de l'aigua del mar estava entre els 22 °C i els 23 °C.

Les temperatures màximes, i també les temperatures mínimes, han sigut molt elevades per a ser un inici de novembre, amb valors quasi de rècord.

Una circulació de ponent persistent, amb l'arribada d'una massa d'aire càlida en altura, a més dels núvols mitjans i alts que tenim a la nit i a la matinada, han afavorit que les temperatures nocturnes foren quasi d'estiu, amb mínimes tropicals, és a dir, superiors a 20 °C en molts observatoris litorals.

El vent de ponent i la massa d'aire càlida van ser també les principals causes de les temperatures màximes del primer dia de novembre, que van deixar un dia de Tots Sants d'estiu; més que un dia d'estrenar abric, va ser un dia de platja i banyador.

A partir del dia 5 de novembre s'ha iniciat una baixada de temperatures que continuarà els pròxims dies, amb valors més típics de la tardor.

També et pot interessar

stats