Més de vint localitats del Baix Vinalopó i el Baix Segura suspenen les classes per l'alerta de pluges

La previsió de fins a huitanta litres per metre quadrat en dotze hores ha fet que es paralitze també qualsevol activitat dependent de l'Ajuntament

Imatge d'arxiu dels efectes a Oriola de la DANA que va colpejar el Bais Segura el 2019
Imatge d'arxiu dels efectes a Oriola de la DANA que va colpejar el Bais Segura el 2019 / Ajuntament d'Oriola
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de maig 2023 - 20:01 Actualitzat: 23 de maig 2023 - 08:24

Més de vint localitats del Baix Segura i del Baix Vinalopó han decidit suspendre aquest dimarts temporalment les classes, segons ha informat a les xarxes socials la Conselleria d'Educació.

En el cas dels municipis més grans, com ara Elx, Oriola i Torrevella (que sumen més de 400.000 habitants), a més, la mesura s'ha anunciat acompanyada també de la suspensió de qualsevol activitat que depenga del consistori durant aquest dimarts —com ara parcs, jardins i activitats esportives— a causa de l'activació de la preemergència taronja per alerta de pluges i tempestes. Altres com ara Rojals, Albatera, Almoradí, Santa Pola o Cox també han pres una mesura semblant.

Una decisió en línia amb la que s'ha pres als catorze municipis de Múrcia que estan en la mateixa situació, tal com ha informat el seu president, Fernando López-Miras. 

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit a la província d'Alacant la preemergència nivell taronja per pluges i tempestes i ha alertat que la precipitació acumulada pot ser de 80 en 12 hores i amb possibilitat de calamarsa en algunes zones, segons ha indicat Emergències de la Generalitat en el seu compte de Twitter.

Per això, els diferents consistoris han decidit suspendre temporalment les classes en tots els centres educatius de la localitat durant aquest dimarts 23 de maig, per a "evitar riscos", així com paralitzar totes les activitats municipals que depenen dels ajuntaments, com ara les activitats esportives o els mercats, en el cas d’Oriola, segons ha informat la seua policia local en un missatge a Twitter. 

En alguns municipis com Elx es tancaran també els parcs i jardins. Si no hi ha incidències i l’oratge ho permet, l'activitat es reprendrà el pròxim dia lectiu, el dimecres 24 de maig. 

Cal recordar que la tardor de 2019 la capital del Baix Segura es va veure fortament colpejada per una DANA que va assolar tota la comarca, deixant les pluges més catastròfiques en 140 anys i causant grans inundacions i moltes destrosses.

També et pot interessar

stats