Caixabank revela aquest dijous el nombre d'afectats pel seu ERO

Segons les estimacions dels sindicats, la mesura afectarà entre 2.000 i 2.500 persones.

Caixabank revela aquest dijous el nombre d\'afectats pel seu ERO
Caixabank revela aquest dijous el nombre d'afectats pel seu ERO

Aquesta jornada és clau per a la plantilla de Caixabank, ja que, segons els sindicats, l'entitat dona a conéixer el nombre d'afectats, així com les mesures i causes que justifiquen un ERO.

Així ho van creure els sindicats després de la primera reunió amb la direcció del banc, celebrada el 10 de gener a Barcelona, la qual va servir per a constituir la taula negociadora.

Tot i que la direcció de Caixabank no ha facilitat cap xifra oficial, com ja van avançar les associacions sindicals, les estimacions apunten al fet que l'expedient de regulació afectarà entre 2.000 i 2.500 persones de la plantilla. Així, reclamen una negociació oberta a la direcció del banc, sense eixides forçoses i sense invocar d'entrada els articles de l'Estatut dels Treballadors que permeten justificar extincions de contracte.

CaixaBank, vol reduir el seu nombre d'oficines

A més d'aquestes negociacions, Caixabank ha anunciat que vol reconvertir el seu model d'oficina bancària. Es pretenen crear sucursals més grans, enfocades a l'atenció personalitzada al client i amb un horari d'obertura més ampli.

Per aquest motiu, l'entitat, que tenia en 2014 un total de 5.358 oficines, preveu situar-se en 2021 amb 3.640.

També et pot interessar

stats