CaixaBank indica que algú podria haver operat amb les claus de la cap de gestió de l'EMT

L'entitat bancària ha aportat un informe sobre les connexions informàtiques quan es va realitzar el frau.

L'entitat bancària demana que s'incorpore el peritatge informàtic davant de la reclamació que exerceix l'EMT
L'entitat bancària demana que s'incorpore el peritatge informàtic davant de la reclamació que exerceix l'EMT / À Punt NTC.

Les claus d'accés de la directora de gestió de l'EMT de València, María Rayón, podrien haver sigut utilitzades per altres persones durant el període en què es van realitzar les transferències que van donar lloc al frau de quatre milions d'euros, segons un informe de CaixaBank traslladat al jutjat que investiga el cas.

L'entitat bancària demana que s'incorpore a les actuacions judicials el peritatge informàtic encarregat a la consultora Evidentia davant de la reclamació que exerceix l'EMT contra CaixaBank. El banc demana que s'investigue si es va comptar amb ajuda o col·laboració des de dins de la mateixa empresa per a preparar el delicte.

L'informe assenyala que en quasi tots els accessos la persona que va accedir al compte va visionar els moviments i se li van mostrar les transferències realitzades a la Xina, però els realitzats entre l'1 i el 13 de setembre podria no haver-los dut a terme María Rayón, sinó una altra persona utilitzant les seues credencials.

Per a arribar a aquesta conclusió assenyalen que, quan Rayón estava de baixa per maternitat, les connexions al seu compte es van fer de matinada des d'un ordinador extern i amb sistema operatiu lliure.

També et pot interessar

stats