CaixaBank defén l'actuació dels bancs en l'impost de les hipoteques

El conseller delegat de l'entitat assegura que adaptarà la praxi en el mercat financer al criteri que fixe el Suprem.

L'entitat financera ha presentat els seus resultats aquest divendres
L'entitat financera ha presentat els seus resultats aquest divendres / CaixaBank

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha defés que el sector bancari ha actuat correctament en la gestió de l'impost de les hipoteques i considera que la decisió del Tribunal Suprem sobre aquesta qüestió, que adjudica als bancs i no als clients el pagament de l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) quan se signa una hipoteca, tindrà impacte en els seus comptes. Per això, ha descartat dur a terme provisions comptables si finalment la justícia manté aquest criteri.

A l'espera d'aclarir la confusió originada posteriorment per la decisió de l'alt tribunal de revisar la sentència on descarregava el pagament d'aquest impost en les entitats financeres, Gortázar ha assegurat que CaixaBank respecta “profundament” les decisions de la justícia i que, per tant, adaptarà la seua actuació en el mercat hipotecari a allò que determine el Suprem. Serà el 5 de novembre quan el ple de la sala contenciosa administrativa del tribunal es reunisca per a decidir qui ha de pagar l'impost de les hipoteques.

A pesar de la incertesa que s'ha generat al voltant del tema, el primer executiu de CaixaBank ha afirmat que la signatura d'hipoteques s'està desenvolupant amb “normalitat” durant tota la setmana, encara que les i els clients estan optant per ajornar les operacions menys urgents fins que es faça pública la sentència del Suprem.

També et pot interessar

stats