WhatsApp torna a funcionar després d'una caiguda mundial de vora dues hores

L'aplicació ha començat a donar problemes generalitzats de connexió des de les nou hora espanyola i no es podien enviar ni rebre missatges

Imatge d'arxiu d'un usuari de WhatsApp
Imatge d'arxiu d'un usuari de WhatsApp
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'octubre 2022 - 09:53 Actualitzat: 25 d'octubre 2022 - 11:09

La plataforma de missatgeria instantània WhatsApp ha recuperat el servei després de patir una caiguda mundial en tot el món de vora dues hores. Els usuaris i usuàries de la popular aplicació han començat a experimentar problemes des de poc abans de les nou del matí d'aquest dimarts. Segons el web especialitzat DownDetector i altres pàgines que monitoren en temps real el funcionament de les principals xarxes socials, la fallada s'ha donat en diverses parts del planeta. 

Espanya és un dels països en què el servei de WhatsApp s'ha penjat totalment. Les xarxes socials s'han omplit amb centenars de missatges de persones que reportaven no poder enviar ni rebre missatges a través dels xats. En altres casos, el que no apareixia és la confirmació de lectura del destinatari (el doble check blau). A altres usuaris no els permetia directament obrir l'aplicació de WhatsApp web en l'ordinador. La caiguda, de la qual no es coneixen els motius, s'ha convertit en “tendència” en altres xarxes socials i és ja l'assumpte més comentat pels internautes.

A més d'Espanya, s'han notificat errades de connexió a l'Índia, el Regne Unit, França, Alemanya, Sud-àfrica i altres països d'Àsia. “Som conscients que actualment algunes persones tenen problemes per a enviar missatges i estem treballant per restaurar WhatsApp per a tothom com més prompte millor”, ha dit un portaveu de l'empresa matriu de WhatsApp Meta Platforms.

Les principals incidències notificades en DownDetector, que n'ha arreplegat milers en tot el món i quasi 30.000 sols a Espanya, es referien a dificultat en l'enviament de missatges (un 75%); al funcionament normal de l'aplicació (un 19%); i a incidències en el lloc web de l'aplicació (un 6%).

Problemes reportats a WhatsApp segons el web DownDetector
Problemes reportats a WhatsApp segons el web DownDetector / DownDetector

L'aplicació WhatsApp, que compta amb prop de 2.000 milions d'usuaris a escala global, permet enviar i rebre missatges per internet, per la qual cosa ha substituït i desplaçat en molts casos altres serveis tradicionals com els SMS.

També et pot interessar

stats