Cadena humana contra la pobresa

La plataforma Pobresa Zero reivindica a València un model socioeconòmic més just i solidari.

Cadena humana organitzada per Pobresa Zero

Al voltant d'un milió de persones viuen en la pobresa a la Comunitat Valenciana. Són un de cada cinc habitants, i quasi la meitat estan en situació de pobresa extrema. Dades molt preocupants que es preveu que s'agreugen després de la pandèmia.

Hui, en el Dia Mundial per a l'Erradicació de la Pobresa, s'ha fet una cadena humana a la plaça de l'Ajuntament de València, per tal de fer visible aquesta realitat. Convocada per la plataforma Pobresa Zero, l'acte ha incidit en la necessitat de reconstruir el model econòmic i social des d'una perspectiva justa i solidària.

Maite Puertes, coordinadora de la plataforma Pobresa Zero, ha exigit que de cara als pressupostos de l'any que ve, es tinga en compte que aquestes reivindicacions són "absolutament prioritàries". Puertes ha afegit que "necessitem polítiques públiques que donen resposta a aquestes necessitats tan aclaparadores".

Ahir, a través d'una simbòlica performance realitzada al Centre del Carme de València, la plataforma va reivindicar que es garantisquen drets tan fonamentals com l'accés a l'aigua, la sanitat, l’habitatge, l'alimentació. També es van celebrar concentracions tant a la ciutat de Castelló com a Alacant.

També et pot interessar

stats