A la caça del britànic en una campanya per a empadronar residents estrangers a la costa d'Oriola

Es calcula que a Oriola hi ha uns 10.000 estrangers residents que no estan censats.

Des que va començar la campanya "Oriola avança amb tu", han augmentat les altes en el padró d'estrangers residents del municipi.
Des que va començar la campanya "Oriola avança amb tu", han augmentat les altes en el padró d'estrangers residents del municipi.

Dels 78.000 veïns censats a Oriola, 26.000 són estrangers de fins a 100 nacionalitats diferents. Destaquen els més de 9.000 britànics, una important colònia de la qual depén el 70% de l’economia del litoral del municipi. Però es calcula que hi ha vora 10.000 residents a banda de les persones censades. Són ciutadans que no es comptabilitzen a l'hora de fer aportacions al municipi, però que tenen dret a determinats serveis. Per això, l'Ajuntament ha iniciat una campanya per a conscienciar la població de la importància i l'obligació legal d'inscriure's en el padró.

A LA CAÇA DEL BRITÀNIC EN UNA CAMPANYA PER A EMPADRONAR RESIDENTS ESTRANGERS A LA COSTA D'ORIOLA

Des que va començar la campanya "Oriola avança amb tu", han augmentat les altes en el padró d'estrangers residents del municipi. Cada dia s'hi tramiten al voltant de 25 noves altes. Estar empadronat significa, entre altres drets, poder votar en les eleccions municipals, tindre accés a la sanitat pública, i també a l'escolarització.

La campanya "Oriola avança amb tu" ha començat uns mesos abans que s’inicie la desconnexió del Brexit, i per això molts s'afanyen ara a inscriure-s’hi abans que acabe l'any. Una vegada empadronats no podran perdre alguns drets, com ara l’accés a la sanitat i a l'escolarització.

Per a l'Ajuntament d' Oriola, un augment en el padró significa una pujada d'ingressos, tant de l'Estat com de la Unió Europea. També serveix perquè l’Institut Nacional d' Estadística (INE) puga tindre dades reals de la població de cada municipi.

Aquesta iniciativa entra dins de la renovació de l'empadronament d'estrangers, una acció que han de fer tots els residents dels països de la Unió Europea cada sis anys, i els no comunitaris cada dos. La campanya es realitzarà fins a mitjan abril amb la col·laboració de la Policia Local i dels tècnics de l'àrea d'Estadística.

També et pot interessar

stats