El Cabanyal, un dels barris més bonics d'Europa per a 'The Guardian'

El tabloide britànic destaca la conservació del caràcter tradicional amb l'ambient metropolità en un article.

Façana de rajola de colors al Cabanyal.
Façana de rajola de colors al Cabanyal.

El Cabanyal és un dels barris més atractius d'Europa, segons el diari britànic The Guardian. En l'article, en què el tabloide britànic recull una desena de barris europeus atractius, destaca que aquest barri marítim de la ciutat de València és un dels "menys turístics" per a "realment ficar-se sota la pell de les grans ciutats europees".

En concret, l'article, que signa Nick Inman afirma que a principis dels 2000 "el consistori de dretes del moment li la tenia jurada al Cabanyal" perquè "volia construir una nova avinguda sobre els pintorescos carrers i enderrocar 1.600 cases, moltes decorades amb ceràmiques originals d'art nouveau".

A més, el diari afig que el Cabanyal "va ser classificat com una àrea d'importància cultural, però el districte estava, no obstant això, amenaçat per expropiacions forçoses i destrucció, fins que les protestes d'activistes locals van bloquejar el pla en els tribunals".

Desconegut per als turistes

El periodista assenyala que "en els últims anys, el Cabanyal ha anat creixent, però aquest tros de ciutat autèntic es manté desconegut per a molts turistes".

"Malgrat que hi ha un nou ambient cosmopolita, la personalitat tradicional del barri la celebren els nous habitants, i les noves botigues i bars que estan apareixent solen respectar i adaptar-se a l'arquitectura vernacla més que a reemplaçar-la", assenyala.

Així mateix, remarca que a aquest barri de València es pot arribar fàcilment amb metro i que resulta "agradable d'explorar amb bici". Entre els llocs que recomana visitar es troben els museus de la Setmana Santa Marinera i el de l'Arròs, així com espais com ara la Fàbrica de Gel o el Mercat del Cabanyal.

També et pot interessar

stats