Busquen un piròman que ha provocat 12 incendis al Pinós

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per tal de localitzar la persona que de manera intencionada està cremant el terme municipal

Un dels incendis al Pinós
Un dels incendis al Pinós / À Punt
Menchu Illán
01 de setembre 2021 - 15:26

Al Pinós, al Vinalopó Mitjà, hi ha hagut 12 incendis en només dues setmanes. L’alcalde, Lázaro Azorín, diu que hi ha molta preocupació. “És una situació extraordinària, mai havia passat uns fets com aquests”, diu Azorín, que està convençut que tots els incendis són premeditats i que hi ha una o diverses persones darrere. 

El piròman fa la seua en qualsevol moment del dia, de matí o de vesprada; qualsevol dia entre setmana o el cap de setmana; però sempre prop de zones habitades i a la vora de la carretera. 

El primer del seguit de dies d’incendis va ser el 16 d’agost amb tres focs declarats, un al matí i dos de vesprada. A l’endemà, el 17, dos més a la pedania d'El Rodriguillo. El dia 20 i 21 d’agost, hi va haver dos incendis, un cada dia. Després de set dies sense incendis, el 28 d’agost se'n va declarar un a la pedania de Las Encebras i, a l’endemà, diumenge 29, tres al matí amb molt poca diferència de temps també en les immediacions d'El Rodriguillo. L’últim ha sigut el dilluns 30, a la CV-836 a l’eixida del Pinós en direcció a Jumella (Múrcia). Es dona la circumstància que molt a prop, en la Cañada del Trigo, terme municipal de Jumella, també hi ha hagut un altre incendi intencionat. 

Fins ara, s’han cremat zones de valor ecològic com El Humedal del Prado, però també camps i bancals abandonats. També s’ha calat foc a alguns contenidors ubicats al nucli urbà del Pinós, el mateix dia que es produïen els altres incendis en zones . 

Davant la gravetat dels fets i els danys causats, l’alcalde ha convocat una reunió extraordinària de seguretat per tal de coordinar-ne la investigació. Han participat Policia Local, Bombers del Consorci Provincial i agents del Servei de Protecció de la Natura, el Seprona, de la Guàrdia Civil. 

Des de l'Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana, per tal de localitzar la persona o persones que estan botant foc al terme.

També et pot interessar

stats