Es busquen astronautes europeus

L'Agència Espacial Europea obri la convocatòria, per primera vegada en onze anys, i anima especialment les dones.

Un astronauta de l'ESA.
Un astronauta de l'ESA. / ESA

L'Agència Espacial Europea (ESA) ha obert, per primera vegada en onze anys, una convocatòria per a reclutar astronautes. El 31 de març es donarà el tir d'eixida a la presentació de sol·licituds. L'ESA “anima especialment les dones” a presentar-se a aquest procés de selecció, ja que l'agència cerca ampliar la diversitat de gènere en les seues files. L'ESA va buscar per última vegada candidats per a llocs d'astronauta el 2008 i només ha celebrat tres rondes de contractació, inclosa la primera el 1978, segons informa l'agència mateix en el seu web.

Els aspirants podran presentar les seues sol·licituds entre el 31 de març i el 28 de maig de 2021. La presentació de candidatures es podrà fer exclusivament a través del web de l'agència i passades les huit setmanes de termini començarà el procés de selecció, que constarà de sis fases i previsiblement finalitzarà a l'octubre de 2022.

Gran varietat de perfils

L'agència ha detallat que busca candidats “d'una gran varietat de perfils i antecedents” però també puntualitza alguns aspectes i requisits mínims. Així, s'ha de ser ciutadà d'un estat membre o estat associat de l'ESA , tindre com a mínim un màster en ciències naturals, medicina, enginyeria, matemàtiques o ciències de la computació, o tindre un títol com a pilot de prova experimental o enginyer de prova d'una escola oficial de pilots de proves experimentals. Els candidats han de tindre almenys tres anys d'experiència professional rellevant després de la graduació i dominar l'anglés. Un bon coneixement d'un altre idioma estranger i qualsevol altre idioma addicional és un avantatge.

També et pot interessar

stats