Burjassot s'ofereix per albergar el llegat de Blasco Ibáñez

El consistori vol evitar que es trasllade a Madrid i es perda com a patrimoni valencià.

Vicente Blasco Ibáñez
Vicente Blasco Ibáñez

L'Ajuntament de Burjassot ha oferit a la Fundació Blasco Ibáñez la possibilitat d'albergar al municipi el llegat de Blasco Ibáñez. Es vol evitar que siga traslladada a Madrid i que els valencians perden aquest patrimoni.

L'anunci es produeix arran la polèmica de la propietat d'una part d'aquest llegat, sobre la que la Fundació i l'Ajuntament de València no es posen d'acord. Després d'haver vençut el conveni subscrit entre la citada entitat i el consistori per a l'ús i exhibició de fons de l'autor per al període 2012-2017 i la pròrroga d'un any coincidint amb la celebració de l'Any Blasco Ibáñez, el 2018, ara aquesta disputa podria posar en perill la permanència i exposició d'aquesta herència a València.

Com ha informat des de Burjassot l'alcalde Rafa García, ha contactat aquesta setmana amb representants de la fundació per a "tractar de frenar el que seria una pèrdua irreparable del patrimoni de totes les valencianes i valencians", integrat en aquest cas per una col·lecció bibliogràfica, cartes, dibuixos, manuscrits i documentació diversa de l'escriptor.

Vicente Blasco Ibáñez té vinculació amb Burjassot: va residir llargues temporades a la localitat, a l'habitatge familiar que encara es conserva al costat del monument de les Sitges, i va celebrar en aquest municipi freqüents conferències i mítings.

L'alcalde ha insistit que la Fundació Blasco Ibáñez té l'Ajuntament de Burjassot a la seua disposició per a "continuar posant en valor la important obra" de Blasco Ibáñez.

També et pot interessar