Burjassot es mobilitza contra l’obertura d’un bingo enfront d’un institut

El veïnat al·lega que “contribueix a normalitzar les activitats dels jocs d’atzar”

Burjassot es mobilitza contra l’obertura d’un bingo enfront d’un institut / À Punt NTC

El veïnat i l'AMPA de l'institut comarcal de Burjassot, a l'Horta Nord, s'ha mobilitzat contra la instal·lació d'un bingo just enfront d'un institut, un parc i un centre d'integració de joves. Han denunciat la falta de sensibilitat de l'Ajuntament amb els adolescents, ja que pensen que aquest local "pot contribuir a normalitzar" les activitats dels jocs d’atzar i la ludopatia.

Els veïns i veïnes afectats han criticat la llei valenciana del joc, perquè exclou els casinos i bingos del requisit d'establir-se a una distància de 850 metres d'un centre escolar, sanitari o poliesportiu, ja que "els jocs d'atzar també són addictius".

Han demanat a les institucions major sensibilitat i han posat com a exemple el pla d'ordenació urbana de Riba-roja de Túria, que es va modificar en el mes de març perquè els negocis de joc estiguen als afores de la ciutat i evitar així conflictes veïnals.

Per aquesta raó, han exigit que es canvie el bingo d'ubicació i han convocat un calendari de mobilitzacions, que començaran el pròxim divendres 8 d'octubre.

També et pot interessar

stats