Brussel·les pronostica que aconseguirà la immunitat de grup a la UE a mitjans de juliol

El comissari responsable de la compra de vacunes, Thierry Breton, promet que hi haurà dosis suficients per a vacunar la població.

El comissari europeu del Mercat Interior i responsable de la compra de les vacunes, Thierry Breton
El comissari europeu del Mercat Interior i responsable de la compra de les vacunes, Thierry Breton / John Thys (Reuters)

Els retards en la provisió i fabricació de les vacunes i la suspensió temporal de l'administració del preparat d'AstraZeneca no varien els plants de la Unió Europea. Brussel·les manté l'objectiu d'aconseguir la immunitat de grup a mitjans de l'estiu. El comissari europeu del Mercat Interior, responsable de la compra de les vacunes per als 27, Thierry Breton, s'atreveix fins i tot a posar-li data. Assegura que el 14 de juliol el 70% de la població europea estarà vacunada amb una vacuna o una altra.

“Tenim clarament a les nostres mans la capacitat per a entregar de 300 a 350 milions de dosis d'ací a la fi del mes de juny”, ha explicat Breton en una entrevista al canal francés TF1, en la qual ha subratllat que per a complir amb aquest objectiu compta amb les vacunes que es produeixen ja en les plantes de fabricació de la UE. 2No depenem de ningú”, ha dit.

El nou horitzó d'immunitat europeu és similar al que ha anticipat el president nord-americà, Joe Biden, que l'ha fixat al voltant del 4 de juliol –data de la festa nacional als Estats Units– o al que defén el govern britànic, que s'ha compromés a aconseguir la immunitat de grup per al 21 de juny, el començament de l'estiu.

El responsable de les compres comunitàries ha exclòs del calendari de vacunació la Sputnik V, el preparat rus que estudi adquirir Alemanya i que autonomies com la valenciana reclamen que es valoren també per a Espanya. Breton creu que “no la necessitarem en absolut” i assegura que Rússia està tenint dificultats per a fabricar-la de manera massiva.

De moment l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat l'autorització per a les vacunes de Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson.

 

També et pot interessar

stats