Brussel·les obri una nova convocatòria per a regalar 35.500 bitllets de tren a joves per a descobrir la UE

Els europeus nascuts entre l'1 de juliol del 2005 i el 30 de juny del 2006 tenen fins al migdia del 30 d'abril per a presentar la sol·licitud

Passatgers esperen un tren en una andana en l'estació d'Atocha de Madrid
Passatgers esperen un tren en una andana a l'estació d'Atocha de Madrid, en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

La Comissió Europea ha obert aquest dimarts una nova convocatòria per a repartir 35.500 bitllets de tren a joves que complisquen la majoria d'edat en aquest període perquè puguen viatjar gratis durant un màxim de 30 dies per tots els països de la Unió Europea i altres països veïns.

Així, els europeus nascuts entre l'1 de juliol del 2005 i el 30 de juny del 2006 tenen fins al migdia del 30 d'abril per a presentar la sol·licitud a través del portal de joventut comunitari (youth.europa.eu/discovereu_en). Els candidats seleccionats obtindran un bo de tren gratuït per a viatjar per Europa durant un màxim de 30 dies entre l'1 de juliol del 2024 i el 30 de setembre del 2025. La convocatòria està oberta tant per a ciutadans de la Unió Europea com de països associats al programa Erasmus +, inclosos Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia.

Els participants també rebran una targeta de descompte per a més de 40.000 possibilitats de transport públic, cultura, allotjament, alimentació, esport i altres serveis als països elegibles per a les rutes.

A més, per a ajudar els joves premiats amb el bo gratuït a preparar la seua ruta les agències nacionals d'Erasmus+ organitzaran sessions informatives i cursos de preparació de fins a tres dies. El projecte preveu, així mateix, suport específic durant el viatge als participants amb alguna discapacitat o problema de salut que requerisca assistència.

També et pot interessar

stats