Brussel·les estudia dur Espanya a la justícia si no pren mesures contra la contaminació

El govern central ha exigit a Madrid i Barcelona que adopten mesures addicionals per a millorar la qualitat de l'aire.

Manifestació a favor de Madrid Central, a Madrid
Manifestació a favor de Madrid Central, a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

La Comissió Europea sospesa dur Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en les pròximes setmanes si les autoritats no prenen mesures urgents per a lluitar contra la contaminació, especialment a Madrid i Barcelona. 

L’executiu comunitari exposarà el 25 de juliol els passos a seguir contra els estats membres que tenen oberts expedients, data en què podrà decidir si Espanya ha reaccionat a la preocupació per a reduir els alts nivells de contaminació atmosfèrica o acudeix a la justícia europea. 

La Comissió Europea ja ha portat davant del TUE Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit per casos similars, però el maig passat va decidir parar l'expedient d'Espanya en l'última fase, etapa que obriria la porta a importants sancions econòmiques.

No obstant això, dos mesos després, el comissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, ha enviat una carta al Govern d’Espanya alarmat pels nivells de contaminació registrats i ha avisat que espera que es prenguen amb urgència mesures addicionals.

També et pot interessar