Els brots de coronavirus han augmentat un 137% en l'última setmana a la Comunitat Valenciana

El 63% dels brots han sigut entre els 15 i 34 anys, el 83,2% es produeix en reunions familiars i d'amics i el 76% dels brots es produeix a les comarques centrals

Un jove camina pels carrers de València
Un jove camina pels carrers de València / Rober Solsona / Europa Press

Els brots de coronavirus s'han incrementat un 137% a la Comunitat Valenciana, des del 28 de juny fins al 4 de juliol. I el 63% s'origina entre el grup d'edat de 15 i 34 anys, mentre que el 24% es produeix en la franja d'entre 35 a 64 anys.

Respecte d'aquestes xifres, Barceló ha recalcat que es tracta d'un creixement del percentatge de brots "altíssim", la qual cosa explica que s'hagen hagut de prendre noves mesures "tan dures".

És el que ha assenyalat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en roda de premsa junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l'objectiu d'informar de les mesures adoptades per la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19.

Pel que fa a l'origen, el 83,2% dels brots es registra en reunions familiars i d'amics, tant en l'àmbit públic com en el privat, mentre que només el 10% es registra en l'àmbit laboral. A més, el 21% dels brots té entre 10 i 40 casos i en un 1,9% s'arriba als 40 casos, la majoria d'origen social.

Repunt de brots a les comarques centrals

El 76% dels brots s'ha donat a les comarques centrals, mentre que un 16,5%, a les comarques del sud i el 7,5% en les comarques del nord.

Barceló, que no ha quantificat els brots que es produeixen en l'oci nocturn, sí que ha recalcat que la majoria de contagis tenen lloc als espais en què hi ha una relaxació de les mesures de protecció, com són les reunions socials i familiars, i per això ha insistit a extremar la precaució.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit que la situació de la pandèmia ha empitjorat des de l'alçament del toc de queda i del tancament perimetral, fa exactament un mes i un dia.

La incidència acumulada es multiplica per sis

En concret, la Incidència Acumulada a la Comunitat Valenciana s'ha multiplicat per sis en aquest últim mes en passar de 40 casos per 100.000 habitants a 260 casos. S'ha registrat "una explosió" de contagis entre joves, sobretot en la franja de 20 a 29 anys, en la qual aquest marcador s'ha triplicat en només deu dies.

A més, des de la fi del toc de queda, els ingressos hospitalaris de menors de 30 anys s'han duplicat en un mes i en els pròxims dies es preveu que aquest increment d'hospitalitzacions de joves continue creixent.

Molt millor que al gener

Barceló ha recalcat que s'ha d'actuar amb "contundència", però "sense perdre la perspectiva. La situació actual és molt millor que al passat mes de gener". Així, si l'any començava amb 4.777 persones hospitalitzades, ara hi ha 243, 20 vegades menys; mentre que a les UCI s'ha passat de 670 llits ocupats a 25, 27 vegades menys.

A més, ha recalcat la reducció de la letalitat en 30 vegades, en passar de notificar 150 decessos a la setmana a 5. "No cal crear alarmisme, però cal estar alerta perquè la pandèmia continua", ha conclòs.

També et pot interessar

stats