El brot de la residència de Torrent s’estén al centre de dia

Es diagnostiquen onze casos més en les últimes hores: en total hi ha 91 contagis.

Residència Santa Elena de Torrent
Residència Santa Elena de Torrent

La situació a les residències de majors amb un contagi massiu a la Comunitat Valenciana continua sent una prioritat pel que fa a l’atenció sanitària en la gestió de la crisi del coronavirus.

La residència Santa Elena de Torrent, amb 91 casos confirmats, s’ha convertit en el focus més important de tots els registrats fins ara. El contagi s’ha estés al centre de dia tot i que va tancar-se des del primer dia que van aparéixer els contagis. Alguns dels usuaris d’aquest recinte han donat positiu i altres estan aïllats als domicilis, amb assistència del departament de salut a què estan adscrits.

Pel que fa a les persones residents en el geriàtric, s’han diagnosticat onze casos més en les últimes hores. En total, hi ha 57 residents i 34 sanitaris contagiats.

Preocupa també Alcoi

L’altra residència que preocupa les autoritats sanitàries és la DomusVi d’Alcoi, on el nombre d’afectats s’ha mantingut més o menys estable: 57 estan aïllats al centre amb símptomes i a deu els atenen al domicili des de l’àrea de salut. A més, hi ha deu treballadors infectats i s’han implementat reforços de sanitat.

D’altra banda, la Unitat Militar d’Emergències (UME) està centrada en la desinfecció de residències i ja s’ha actuat en una cinquantena de centres. La Generalitat ha pres el control de tots els geriàtrics, siguen públics o privats, que registren brots de coronavirus per a prendre les mesures oportunes.

També et pot interessar

stats