Els brigadistes forestals incrementen la vigilància pel risc alt d'incendi per Setmana Santa

Controlen els permisos d'acampada, l'adequació dels paellers i si es fa foc en zones sense autorització

Alerta per risc alt d'incendi el Dilluns de Pasqua. Foto de portada: dos brigadistes controlen la muntanya. / À Punt NTC

El risc alt d'incendi es manté activat a tot l'interior de la Comunitat Valenciana aquest dilluns, dia festiu autonòmic en què la natura es convertix en reclam per a milers de persones que acudixen a gaudir de la jornada lliure, menjar-se la mona i fer la torrada tradicional. Aquesta alerta fa redoblar els esforços de vigilància, perquè el perill en aquests paratges es multiplica. És en aquest moment quan entra en joc la tasca dels agents mediambientals, que pentinen zones recreatives on qualsevol descuit pot ocasionar l'inici d'un foc.

Alba, agent mediambiental de la demarcació de Serra (Camp de Túria) ha detallat les tasques de vigilància que es duen a terme. "Ens assegurem que els paellers estan bé i que la gent fa foc correctament, que no cuinen fora per exemple" ha dit. Els campistes ara tenen també més facilitats. "Hi ha codis QR amb la informació que necessites i aleshores ja saps si pots fer foc o no" ha explicat Roberto Tapiador, un dels usuaris de l'espai habilitat a Burjassot.

Els tècnics controlen, entre altres, que els permisos d'acampada estiguen en regla. Una vigilància que comença dalt de la muntanya, on la Unitat de Preemergències controla, des de l'aire, la possible aparició de fum sospitós.

Seguir els consells és una norma que s'ha de complir per a gaudir d'un paisatge privilegiat amb totes les garanties.

També et pot interessar

stats