Brigades de Divalterra eliminen vegetació seca al Saler per a previndre incendis

Els treballs s'executaran al llarg dels pròxims mesos aprofitant el període de tardor i hivern.

La brigada forestal de Divalterra BD València III serà la principal encarregada d'executar les tasques d'eliminació de vegetació seca
La brigada forestal de Divalterra BD València III serà la principal encarregada d'executar les tasques d'eliminació de vegetació seca / Diputació de València

Les brigades forestals de la Diputació de València han començat una intervenció per a previndre incendis a la zona forestal de la Devesa de l'Albufera del Saler. Els treballs de silvicultura preventiva se centren a les zones d'afluència més importants. Es preveu que s'executen durant els pròxims mesos aprofitant el període de tardor i hivern. Es redueixen així al mínim les molèsties per a la població i la fauna.

La brigada forestal de Divalterra BD València III serà la principal encarregada d'executar les tasques d'eliminació de vegetació seca al Muntanyar de la Mona, prop del nucli urbà del Saler i pels voltants de les zones urbanitzades de la Devesa. Es tracta de llocs on hi ha més vulnerabilitat pel que fa al risc d'incendis i més probabilitat de danys personals i materials si s’hi iniciara un foc.

Aquest espai natural té en l’actualitat una massa forestal amb una elevada càrrega de combustible sec. Això incrementa considerablement el risc d'ignició i propagació d'incendis forestals. Els efectius de Divalterra actuaran a les zones properes als camins, on no consta reserva de fauna ni microrreserva de flora, i el treball afectarà només la vegetació morta. L'Ajuntament de València també col·labora en aquesta intervenció mitjançant la retirada de les restes generades.

La Devesa de l'Albufera pertany al Parc Natural de l'Albufera i està inclosa a la Xarxa Europea d'Àrees Naturals Protegides (Xarxa Natura 2000), ja que ha sigut declarada Lloc d'Importància Comunitària i Zona d'Especial Protecció per a les Aus.

També et pot interessar

stats