La bretxa digital s’eixampla i cada volta inclou més les persones joves

Segons dades de l’observatori de bretxa digital, un 20 % de la població valenciana no té ordinador a casa

La bretxa digital s'eixampla / À Punt NTC

És coneguda la bretxa digital en les persones majors, però no són les úniques que la pateixen. Pocs tràmits hi ha que hui en dia no s'hagen de fer per internet, però encara hi ha un 20% de llars valencianes sense ordinador.

A tot açò, s’afigen les dificultats per a omplir formularis en línia o problemes per a obtindre o recordar claus i contrasenyes. Àngela Delicado, veïna de Carlet, explica a À Punt NTC que “a l'hora de fer les meues primeres beques també vaig necessitar ajuda perquè no ens aclaríem en la paperassa, i clar en ser per internet ja no tens la persona de l'administració que et puga ajudar”.

Els experts tenen clar que no és només una qüestió d’edat. Natalia Papí, investigadora de la càtedra de bretxa digital de la UA, comenta que “hi ha hagut un procés de digitalització que possiblement no ha sigut el mateix que el procés d'incorporació a la societat digital”. D’altra banda, la directora general per la lluita contra la bretxa digital, Maria Muñoz, agrega que “molta població ara mateix té una barrera emocional molt forta cap a l'ús de la tecnologia perquè tots els canvis generen una mica d'ansietat o de por”.

Segons un estudi, les administracions van deixar de gastar mil milions pressupostats per a l'ingrés mínim vital per les dificultats dels tràmits.

També et pot interessar

stats