Bravo garanteix al Col·legi de Metges que el dret a la salut prevaldrà sobre el requisit del valencià

També ha anunciat que es regularà de forma diferenciada l'acreditació lingüística per al personal sanitari.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una imatge d'arxiu
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una imatge d'arxiu / Les Corts

La consellera d'Administració Pública, Gabriela Bravo, ha garantit aquest divendres a la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado, que "el dret a la salut i l'atenció sanitària sempre prevaldrà sobre qualsevol qüestió relacionada amb la capacitació lingüística" del valencià.

En la reunió, Bravo ha traslladat les novetats de la llei de funció pública sobre l'acreditació de la capacitació lingüística per a la incorporació de funcionaris. Una norma que segueix el seu tràmit parlamentari i recull que la capacitació per al personal públic es farà de manera proporcional i adequada a cada lloc.

La consellera ha remarcat que un reglament específic regularà de forma diferenciada l'acreditació lingüística per al personal sanitari per tal de conjuminar el dret de la ciutadania a manifestar-se en qualsevol de les dues llengües oficials amb l'administració amb el dret a la salut.

A més, ha recordat que l'acreditació de la competència lingüística no entra en vigor de manera immediata, sinó que serà necessària per a les noves incorporacions per mitjà d'ofertes públiques d'ocupació, però no afectarà el funcionariat que ja treballa en l'administració valenciana.

Les declaracions de la consellera responen a la "completa oposició" al fet que el valencià siga requisit indispensable per a exercir la praxi mèdica en la Comunitat que va expressar fa uns dies el Col·legi de Metges de València en un comunicat. "L'única cosa que aconseguirà és que els metges se'n vagen fora", alerten.

També et pot interessar

stats