El Brasil autoritza extradir l'espanyol Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d'Atocha de 1977

La justícia espanyola entén que la condemna que li imposaren no ha prescrit perquè li queden més de deu anys de presó.

Portada: imatge d'arxiu de Carlos García Juliá

Al Brasil, el Tribunal Suprem ha autoritzat l'extradició de Carlos García Juliá, l'espanyol que va ser condemnat per participar en la matança perpetrada en un despatx d'advocats del carrer Atocha de Madrid l'any 1977.

La justícia brasilera ha atés així la petició del govern espanyol d'extradir aquest vell militant de Força Nova, un dels autors de la massacre en què van ser assassinats a tirs tres advocats laboralistes, un estudiant de Dret i un administratiu. 

García Juliá és un pròfug de la justícia espanyola que va escapar al Paraguai després d'haver obtingut la llibertat condicional, fa ara 28 anys. Ha complit 14 dels 193 anys de presó a què va ser condemnat en 1980. En desembre de 2018 va ser detingut a la ciutat de Sao Paulo, on vivia amb una identitat falsa veneçolana. 

L'Audiència Nacional d'Espanya havia demanat al govern que sol·licitara a les autoritats brasileres l'extradició de García Julià en entendre que la condemna que li van imposar no ha prescrit, ja que li queden per complir més de deu anys de presó.

La matança d'Atocha va ser un atemptat comés per terroristes d'extrema dreta al centre de Madrid al gener de 1977. A més de les cinc persones assassinades, altres quatre treballadors del despatx resultaren ferits. Per aquests fets van ser condemnats tres homes, entre ells Carlos García Juliá. Tenia 24 anys quan va participar en el crim.

També et pot interessar

stats