Botellot multitudinari a la platja de l’Arenal de Borriana

Desenes de joves sense mascareta ballen, beguda a la mà, a les portes d'un restaurant municipal de gestió privada.

VÍDEO: Imatges del botellot multitudinari a la platja de l'Arenal de Borriana.

Dissabte a la nit, platja de l’Arenal de Borriana (Plana Baixa). Les imatges a què ha pogut accedir À Punt Notícies en exclusiva són de fa dues setmanes i mostren desenes de joves, alguns d’ells menors d’edat, sense mascaretes que ballen al ritme de la música, beguda a la mà, i sense respectar la distància de seguretat. Alguns apareixen fins i tot damunt dels seus cotxes en actitud descontrolada.

Aquest botellot multitudinari es feu a les portes d’un restaurant municipal gestionat per una empresa privada mitjançant una concessió administrativa i sembla que no és un fet aïllat. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la festa que apareix a les imatges va provocar una intervenció policial.

El local a les portes del qual es produeix aquesta festa té terrassa i música, i subministra alcohol a preus molt econòmics, segons han explicat a À Punt Notícies alguns dels participants en la festa, que ens han fet arribar el vídeo com a mostra de denúncia. En tancar les portes, el botellot continua a l’exterior.

Aquestes imatges es fan públiques tan sols tres setmanes després que À Punt Notícies destapara en exclusiva les imatges de la festa a la terrassa del col·legi major Galileo Galilei de València.

Tres denúncies interposades

L'Ajuntament de Borriana ha confirmat la veracitat de les imatges i ha comunicat que la policia va intervenir aquell dissabte i va obrir un expedient sancionador per infraccions molt greus contra l'establiment.

Per la seua banda, la policia autonòmica ha interposat tres denúncies que estan en mans de la conselleria de Justícia. Es tracta d'una denúncia greu per incompliment de les mesures de distanciament social i dues molt greus, per superar el límit d'aforament i per la presència de menors consumint begudes alcohòliques.

El restaurant, en desacord amb les denúncies

En declaracions a À Punt Notícies, Manuel López, propietari del restaurant davant del qual s’ha produït la festa, ha manifestat que no està d’acord amb les denúncies. López assenyala que ell no té un pub, sinó un restaurant on els joves van a sopar i que el restaurant es troba dins d’un parc municipal. “Una vegada que sopen i ixen al parc no els puc dir que se’n vagen perquè estan dins d’un parc municipal. Tot i que els dic que marxen, no ho fan i tornen”, ha explicat.

El propietari ha afegit que ell deixa de servir beguda a la mitjanit però que a la una de la matinada tanquen els xiringuitos i desenes de joves acudeixen al parc a beure. “És un parc públic; entra qui vol i jo no puc controlar si els xiquets beuen o no”, ha reiterat.

Preocupació en el sector

Els botellots a la platja de l’Arenal preocupen els hostalers de Borriana. Al respecte, el propietari de La Habana, Aitor Albella, ha mostrat preocupació indicant que la situació generada per la Covid-19 “està molt difícil com per a anar jugant amb aquestes coses”.

El veïnat de la zona ha denunciat en À Punt Notícies que els caps de setmana hi ha molt de moviment i que els barets de platja estan actius fins a la una de la matinada, amb molt de moviment, música i motocicletes, un fet que fa pensar que molts dels participants en els botellots són menors.

També et pot interessar

stats