La borrasca Gloria eleva les reserves d’aigua del Xúquer al 44% i del Segura al 37%

Transició Ecològica assegura que les precipitacions han afectat de manera “considerable” a tota la Península.

Embassament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) en una imatge d'arxiu
Embassament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les precipitacions registrades la setmana passada a la Comunitat Valenciana han elevat les reserves d’aigua als embassaments de la conca del Xúquer fins al 44,1% de la capacitat, 2,2 punts percentuals més que la setmana anterior. També augmenta 1,1 punts als pantans de la conca del Segura, que estan al 36,8% de la seua capacitat.

A la conca del Xúquer, els embassaments acumulen 1.256 hectòmetres cúbics, 64 més que la setmana anterior, però 112 menys que la mitjana dels últims deu anys. Al Segura, els pantans acumulen 420 hectòmetres cúbics, 13 més que la setmana passada i 94 menys que la mitjana dels últims deu anys.

El pas de la borrasca Gloria per la Península ha propiciat un augment de la reserva d’aigua a Espanya, que s’eleva al 57,4% de la capacitat total amb 31.927 hectòmetres cúbics.

Segons dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco), les precipitacions de la setmana passada han afectat de manera “considerable” tota la Península. La màxima s’ha recollit a Girona amb 229,1 litres per metre quadrat.

També et pot interessar

stats